Motorradprofi.com

Få tips inför din motorcykelresa i Tyskland!

Träffpunkt motorcyklar

Treffpunkt Appel´s Köte - Harz

Direkt på B 241 mellan Osterode och Clausthal-Zellerfeld, utgång Freiheit, hittar du en kolbrännarstuga, “Köte”, intill restaurangen på gamla Harzstrasse. Numera används denna sjö för alla slags sociala evenemang, särskilt på helgerna av och för motorcyklister.

 

Framför Kote finns en stor parkeringsplats med en underbar utsikt över Harzen. Ölträdgården intill Köhlerhütte är inbjudande
att dröja kvar, prata butik och knyta kontakter.

 

Om du till exempel vill tillbringa en helg här kan du få en “all inclusive -helg” för 129 €.

Kiosk "Brockenstube" Torfhaus - Harz

En mugg varmt kaffe för en euro, en korv som står upp och en souvenir för nära och kära hemma. En pratstund med andra cyklister, se och synas och inte bara på sommaren …..!

 

Torfhaus har alltid haft stor popularitet hos motorcyklister, särskilt Karsten Paulys kiosk. Så länge det fortfarande finns plats parkerar du framför kiosken, du kan snabbt prata med andra cyklister och du behöver inte vänta länge på kaffet. Bortsett från det har du den bästa utsikten över norra Tysklands högsta berg, Brocken, härifrån.

Biketträff Rastorfer Kreuz "Rasthuus an`t Krüz"

Denna motorcykelmötesplats är känd långt utanför Kiels gränser och vi kan hitta den direkt vid korsningen av B 202 och L 211. Hundratals cyklister med motorcyklar av alla märken träffas här varje söndag för att umgås. Du får inte missa att prova den utsökta stekt potatisen i en mysig atmosfär bland dina kamrater. En kulinarisk glädje som erbjuds i många varianter och med olika tillbehör.