Motorradprofi.com

Få tips inför din motorcykelresa i Tyskland!

Test - avon däck

Avon -däck, i vardagstestet av Storm ST


Ett normalt Otto -test utfört i trafik av en normal förare, med normal bedömning, på en normal 1200 bandit.

 

Testobjektet är Avon Storm-ST, som efterträdare till Azaro-ST bör Storm bygga på Azaros goda egenskaper. En ny teknik (reaktivt fotoutskrift) ska säkerställa att storleken och kontaktytan i kurvorna ändras och ger ett högre grepp. På raka sträckor lovar det en längre livslängd. Det är just de punkterna som är viktiga.

 

Avon AV 55 Storm-ST, 120 / 70ZR17 fram
Avon AV 56 Storm-ST, 180 / 55ZR17 bak

Hastighetsmätaren på  visar 1200 km (plus 100 000) när däcken sätts på. Jag tar mig an de första 100 kilometerna på ett avslappnat sätt bara för att börja med däcket. Därefter följer en kort rundtur i Harzen med de första snabba kurvorna. Jag känner mig trygg och känner att däcket har grepp. Efter några större (Schwarzwal, Allgäu, Erzgebirge) och mindre turer (Harz och Heide) visar hastighetsmätaren nu 5600 km mer. Nästan 1/4 av profilen är nu nere, men bara på mittbanan. Anledningen till detta är dock de många kilometerna med motorväg.


Så här fortsätter det nu, för att nå destinationer som saksiska Schweiz, Münsterland, Rhön eller Bergisches Land, måste du alltid ta tåget en gång. Efter 17 000 km! Jag måste kasta däcket och profilen är inte ens nere på minsta djup. Det har bara blivit kantigt. och det är lite obehagligt när du svänger.